kolmapäev, 22. mai 2013

Piltide kasutamise võimalused lasteaias

Kuidas saab kasutada pilte lasteaia õppeprotsessis?

Pilte saab lasteaias väga palju kasutada. Neid võib kasutada, kui õppevahendeid, teha pildivaatlust ning samuti või lastele pilte näidata ka siis, kui neile mingit lugu jutustada või muinasjuttu lugedes (kui raamatus pole pilte), et laps saaks jutust parema ülevaate. 

Millised on erinevused ja plussid-miinused paberkandjal piltide ja veebipõhiste piltide kasutamisel?

Paberkandjal pildid on paremad seetõttu, et laps saab seda enda kätte võtta ja vaadata nii ligidalt kui ta ise soovib. Miinuseks on aga see, et paberkandjal pilt võib kergesti koledaks või katki minna samuti kulub selleks ka palju paberit. Veebipõhiseid pilte on aga väga mugav kasutada, saab väga kergesti lastele näidata, kuid seda vaid siis kui lasteaias on selleks vajalikud vahendid olemas. 

Pane kirja nii oma ideed ja mõtted tulevikuks kui ka senised kogemused. 

Pilte olen lastele näidanud mitmel erineval viisil, nii paberkandjal kui ka veebipõhiselt. Väga mugav on otsida internetist pilte seoses selle teemaga mis lasteaias parasjagu on ning neid siis lastele teemast rääkides juurde näidata. Sõimepraktikal olles kasutasin väga palju pilte, et lapsed asjast parema ülevaate saaksid. Näiteks vaatasime koos pildilt vetikaid ja teisi veetaimi ning ka kalu. Pilte vaadeldes said lapsed kohe palju parema ülevaate, kuna varem polnud mõni neist vetikaid näinudki, siis nüüd said nad teada millised need välja näevad. Pilte saab hästi ära kasutada ka töölehtedes ning tulevikus kasutan ma oma töös pindlasti palju pilte. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar